FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is First Energy Gum?

Heb je een boost nodig om door je dag heen te komen? FIRST helpt je om geconcentreerd te blijven en geeft je de extra energie die je nodig hebt om door te zetten. Het is als een personal trainer voor je hersenen, die je helpt om alles uit je dag te halen. Dus vergeet die slaperige momenten en zet jezelf in de hoogste versnelling met FIRST!

Hoe werkt het?

Terwijl je op de kauwgom kauwt, neemt je lichaam de cafeïne op via de wangslijmvliezen - wat betekent dat je binnen de kortste keren een energieboost krijgt.

Wist je dat kauwen ook goed is voor je brein? Tijdens het kauwen krijgen je cognitieve functies namelijk een flinke boost, wat goed is voor het concentratievermogen!

Met FIRST voel je je alsof je op een eenhoorn door de dag galoppeert. Dus zeg vaarwel tegen slaperigheid en hallo tegen de kracht van FIRST!

Wanneer gebruik ik FIRST?

Easy! Wanneer je extra energie en focus kunt gebruiken.

Of je nu PR's wil zetten in de gym, gefocust wil werken of studeren, alert wil blijven tijdens lange autoritten of alles wil geven tijdens een wedstrijd . . .

FIRST is your weapon of choice 💪

Hoelang moet ik op FIRST kauwen?

99% van de cafeïne in FIRST wordt binnen 10 minuten via de wangslijmvliezen in de bloedbaan opgenomen. Je hoeft daarom niet langer op de gum te blijven kauwen om het effect te voelen.

Hoeveel First Energy Gum moet ik per dag nemen?

Het effect van cafeïne varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van zowel de gevoeligheid voor cafeïne als het lichaamsgewicht. Onderzoek door EFSA heeft aangetoond dat de effecten van cafeïne merkbaar kunnen zijn vanaf een inname van 75 mg cafeïne, wat overeenkomt met ten minste twee kauwgommetjes per keer!

Waar is First Energy Gum verkrijgbaar?

First Energy Gum is online te bestellen. Als je niet kunt wachten op je bestelling, kun je ook langs verschillende filialen van Albert Heijn, Albert Heijn To Go, Jumbo en Spar gaan. Klik hier voor de specifieke verkooppunten.

Veiligheid

Ik ben gevoelig voor cafeïne, is het verstandig om FIRST te gebruiken?

We willen niet dat je als een stuiterbal door het leven gaat, dus check even bij jezelf of je gevoelig bent voor koffie of energy drinks voordat je FIRST neemt. Als je bij het drinken van een kopje koffie al begint te hallucineren of een energiedrankje je laat voelen alsof je op een wolk naar de maan zweeft, dan is het misschien beter om FIRST te laten voor wat het is. Maar als je hersenen wat extra turbo kunnen gebruiken, dan zeggen wij: kauw erop los!

Is FIRST veilig?

Yes, First Energy Gum is veilig.

FIRST wordt in de Europa geproduceerd en is goedgekeurd door de 'European Food Safety Authority' (EFSA).

De EFSA concludeerde in wetenschappelijk onderzoek naar de veiligheid van cafeïne (2015) dat een inname tot 400 mg per dag geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Dit komt overeen met de bevindingen van de FDA, Health Canada en het Nederlandse Voedingscentrum.

Wel wordt het vrouwen die borstvoeding geven, zwangere vrouwen en kinderen tot 13 jaar afgeraden om cafeïne producten zoals FIRST te nemen.

Is FIRST dopingvrij?

FIRST is dopingvrij.

In januari 2004 heeft de WADA (World Anti Doping Agency) cafeïne van de dopinglijst gehaald. Het IOC (International Olympics Committee) stemde hiermee in.

NZVT-certificaat

We laten batches van ons product testen en zijn in het bezit van het officiële NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) stempel, dat betekent dat de geteste batches FIRST gegarandeerd dopingvrij zijn.

NZVT-Getest

Je kunt de NZVT geteste Red Mint Box hier bestellen en de Blue Mint Box hier. Als je vragen hebt, neem dan contact op met info@firstenergygum.com

Vanaf welke leeftijd kan ik FIRST gebruiken?

Volgens het Nederlands Voedingscentrum mag iedereen vanaf 13 jaar cafeïne consumeren.

Zij raden aan om, totdat je 18 jaar bent, niet meer dan één cafeïnerijk product per dag te nemen.

Ofwel max. één energizer van FIRST per dag!

Is FIRST geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Ja! FIRST is niet getest op dieren en bevat geen dierlijke stoffen, waardoor het de perfecte energizer is voor iedereen die vegetarisch of veganistisch eet.

Is FIRST vrij van gluten, tarwe, lactose en zuivel?

Zeker! FIRST is vrij van gluten, tarwe, lactose en zuivel.

Kan ik FIRST ook gebruiken als ik zwanger ben?

FIRST wordt door het Nederlands Voedingscentrum afgeraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Duurzaamheid

Wat doen jullie aan duurzaamheid?

We zijn toegewijd aan het stimuleren van jouw dagelijkse energieboost en tegelijkertijd streven we naar een positieve impact op de wereld om ons heen. Wil je weten hoe we onze groene visie in praktijk brengen? Binnenkort lanceren we meer over onze duurzaamheidsstrategie. Samen zetten we stapjes om de wereld groener te maken.

Is jullie kauwgom plasticvrij?

Hoewel kauwgom een lange geschiedenis heeft waarbij natuurlijke gom werd gebruikt, is synthetische gom tegenwoordig de norm. Sommige merken noemen zichzelf 'plasticvrij' en gebruiken natuurlijke ingrediënten, maar chemisch gezien zijn de gebruikte polymeren vergelijkbaar, ongeacht het label. Dus, of je nu kiest voor een zogenaamd 'plasticvrije' variant of een traditionele kauwgom, het effect op de natuur blijft grotendeels hetzelfde. Het is van belang om kauwgom altijd verantwoord weg te gooien, ongeacht de samenstelling ervan.

Hoe duurzaam is jullie verpakking?

Bij de keuze voor onze verpakking staan voedselveiligheid en houdbaarheid voorop. Momenteel bestaat onze verpakking uit verschillende materialen. Echter, bij First Energy Gum streven we voortdurend naar innovaties die onze ecologische voetafdruk verkleinen. We werken toe naar verpakkingen van mono-materiaal, wat gemakkelijker te recyclen is en zo bijdraagt aan een verminderde vraag naar nieuwe grondstoffen. Een duurzame stap voorwaarts!

Waar wordt First Energy Gum gemaakt?

Onze gums worden vervaardigd in Europa, waarbij we streven naar lokale ingrediënten. Soms zijn we echter genoodzaakt om verder te zoeken, bijvoorbeeld in landen als China. Ons doel is om zoveel mogelijk lokale bronnen te gebruiken en we zijn voortdurend bezig dit te optimaliseren. Door middel van een Life Cycle Assessment verkrijgen we inzicht in de impact van ons productieproces, wat ons helpt duurzamere alternatieven te vinden. Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst, kauwgom voor kauwgom.

Hoe moet ik jullie verpakking & kauwgom weggooien?

Na je energieke kauwsessie is het belangrijk om de kauwgom netjes in de prullenbak te deponeren, aangezien kauwgom in de natuur een groot probleem vormt. De verpakking kan bij het plasticafval worden weggegooid. De meeste gemeenten in Nederland bieden de mogelijkheid om plastic apart in te leveren.

Verzenden en retourneren

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder reden retourneren wanneer de verzegeling van het pack niet verbroken is. Wanneer de verzegeling van de verpakking verbroken is, dan is je bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden.

Meer info over het retourneren vind je in de algemene voorwaarden.

Hoelang duurt het om mijn bestelling te verzenden?

Bestelde je op werkdagen voor 15:00 uur?
Dan verzenden we jouw FIRST dezelfde dag nog.

Bestelde je op werkdagen na 15:00 uur?
Dan verwerken we je bestelling de eerstvolgende werkdag*

PostNL zorgt ervoor dat je je bestelling in 1 à 2 dagen ontvangt. Duurt het wel erg lang tot je bestelling er is? Neem dan contact met ons op.

* Bestellingen geplaatst na vrijdag 15:00 uur, worden op maandag verzonden.

Welke betaalmethoden heb ik?

In onze express checkout kun je in een paar seconden met Apple pay of Google pay bestellen.

Na het invullen van je contact- en adresgegevens kun je ook de opties iDeal, PayPal of creditcard (American Express, Mastercard en Visa) als betaalmiddel selecteren.

Bij het afrekenen van een abonnement kun je helaas geen gebruik maken van iDeal. Hier kunnen wij helaas geen verandering in aanbrengen.

Naar welke landen levert FIRST?

We bezorgen overal ter wereld, van Amsterdam tot Timboektoe. Dus waar je ook bent, wij zorgen ervoor dat je de energie krijgt die je nodig hebt!

Abonnement

Kan ik mijn abonnement wijzigen of pauzeren?

Natuurlijk, geen probleem!

Of je nu op vakantie gaat of gewoon geen energieboost nodig hebt omdat je een week lang hebt geslapen, we begrijpen het. Log gewoon in via de accountpagina en verander daar je abonnement naar wens.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Wat jammer dat je jouw abonnement wilt opzeggen! Maar hey, we oordelen niet - althans niet te hard. Log in op de account pagina en stop daar jouw abonnement.

Als je ooit weer een snelle oppepper nodig hebt, vergeet ons dan niet - we zijn er altijd voor je, met open armen en een zakje kauwgom!

Producten

Kan ik het oude product nog bestellen?

Helaas is deze niet meer verkrijgbaar.

Wat is het verschil tussen Red en Blue Mint?

Het enige verschil tussen Red en Blue Mint is de smaak. Red Mint heeft een vulling met een vleugje granaatappel, terwijl Blue Mint meteen een mintexplosie teweegbrengt. Je vraagt je nu wellicht af hoe een granaatappel dan smaakt! Wij beschrijven het als een energieke sensatie die na enkele minuten verandert in een verfrissende mintbeleving. Dus, als je houdt van een kleurrijk avontuur in je mond, kies dan voor Red Mint, maar als je direct mint wilt proeven, ga dan voor de coole Blue Mint met zijn blauwe vulling.

Retailers

Kan ik First Energy Gum verkopen?

Vul alsjeblieft het formulier in op deze pagina en wij nemen contact met je op.