Renewed First Energy Gum now available at SPAR Express

Vernieuwde First Energy Gum nu ook verkrijgbaar bij SPAR Express

First Energy Gum heeft na de Albert Heijn en AH To-go nu ook 231 Spar Express winkels bevoorraad met haar vernieuwde energy gum. De jonge start-up, onder leiding van Olympisch kampioen Mark Tuitert en YouTuber Thomas van der Vlugt, heeft de vernieuwde cafeïne kauwgom halverwege mei met veel bombarie online geïntroduceerd en is op weg het aantal fysieke winkels in rap tempo te vergroten.

Hoewel de energy gum van Tuitert al 5 jaar online verkrijgbaar is, staat 2023 in het teken van grootschalige expansie in de offline verkoopkanalen. Sinds 2020 is First Energy Gum al wel verkrijgbaar bij BP (inmiddels AH-To-go) waar het goed scoorde. Binnen een jaar veroverde het de nummer 3 positie in het kauwgom schap terwijl het niet direct concurreert met andere kauwgom merken. De goede score heeft ertoe geleid dat FIRST een jaar later mocht testen bij Spar Express bij Texaco en Esso tankstations. Deze maand wordt het oude product van FIRST vervangen door de vernieuwd energy gum in maar liefst 230 winkels.

FIRST heeft een vloeibare kern van 40 mg cafeïne, die via het mondslijmvlies worden opgenomen en je binnen 10 minuten van extra energie en focus voorzien. FIRST is daarmee een functional gum en valt in een nieuwe productcategorie die het vooral tegen koffie en energiedrankjes moet gaan opnemen. Het succes van Tuitert is niet onopgemerkt gebleven. Sinds 2021 heeft Sportlife hun ‘boost energy’ en ‘boost focus’ gelanceerd en heeft Mentos een functionele kauwgom op de markt gebracht voor wittere tanden en kauwgom met vitamine voor extra weerstand. 

“Wereldwijd zien we deze opwaartse trend van functionele kauwgom. Deze kunnen verschillende unieke benefits hebben. Zo is FIRST een energie kauwgom, maar wordt er ook kauwgom op de markt gebracht voor gewichtsverlies, wittere tanden, stoppen met roken, en een mooiere huid en gezond haar. Deze ontwikkelingen betekenen een algehele innovatie boost voor de productcategorie kauwgom waar wij met First Energy Gum marktleider in willen worden.”, aldus Mark Tuitert.

Over First Energy Gum

First Energy Gum is een kauwgom met 40 mg cafeïne (gelijk aan 1 kopje koffie) die je binnen 10 minuten een schone energie boost, extra focus en kracht geeft. Het werkt tot zo’n 5 uur na gebruik, bevat slechts 4 kcal, 0% vet, 0% suiker, is glutenvrij en vegan.

Veel bekende Nederlanders en topsporters omarmen First Energy Gum, waaronder het Nederlands elftal, Arie Boomsma, Giel Beelen, Henk Grol, Maarten van der Weijden en Suzanne Schulting, maar het merk heeft een veel bredere doelgroep dan uitsluitend sporters. Of je nu chirurg, chauffeur, steward/stewardess of leraar bent, iedereen heeft wel eens behoefte aan wat extra energie en een betere concentratie. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.