SPAR University introduces caffeine gum for students

Student aan de cafeïne kauwgom bij SPAR University

First Energy Gum is vanaf deze week beschikbaar bij de SPAR University-winkels op hogescholen en universiteiten. Met de eindexamens in volle gang kunnen studenten wel een boost voor de hersenen gebruiken. First Energy Gum bevat een vloeibare kern met 40 mg cafeïne, die via het mondslijmvlies wordt opgenomen en binnen 10 minuten zorgt voor extra energie en focus.

SPAR University is dé Grab & Go-formule in de Nederlandse studentensteden. De winkels bevinden zich op high-traffic locaties voor forensen, studenten, scholieren en mensen die in de stad werken. First Energy Gum past perfect binnen deze formule door de shoppers van een verfrissende en vooral snelle energie- en focusboost te voorzien. De energieke kauwgom valt onder de categorie ‘functional gum’ en biedt een nieuw alternatief voor koffie en energiedrankjes.

"In tegenstelling tot koffie en energiedrankjes werkt First Energy Gum sneller omdat de cafeïne via het wangslijmvlies direct wordt opgenomen. Bij koffie en energiedrankjes wordt de cafeïne opgenomen via het maag-darmstelsel, waardoor het tot 45 minuten kan duren voordat de effecten merkbaar zijn. Daarnaast bevordert kauwen de concentratie. Er zijn al veel studies gedaan over het kauwen. Kauwen is eigenlijk vergelijkbaar met lopen; je hartslag gaat iets omhoog, wat belangrijk is voor de doorbloeding van je brein. Je hersenen bestaan uit grijze en witte gebieden die actiever worden door het kauwen, waardoor de verbindingen tussen deze hersengebieden sneller worden. Kauwen maakt je niet direct slimmer, maar wel sneller. Wij adviseren: 'kauw op kauwgom 20 minuten voor bijvoorbeeld je examen of training.' Dit maakt je niet alleen sneller, maar verbetert ook je geheugenfunctie," aldus Erik Scherder, Nederlands hoogleraar neuropsychologie.

Verkrijgbaarheid

First Energy Gum is vanaf 3 juni 2024 verkrijgbaar bij SPAR University en via www.firstenergygum.nl

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.