WHY ARE ENERGY DRINKS NOT A GOOD IDEA DURING YOUR FESTIVAL?

WAAROM ZIJN ENERGY DRINKS GEEN GOED IDEE TIJDENS JE FESTIVAL?

Het festival seizoen is weer begonnen! Dit jaar worden er zo’n 1000 festivals in Nederland georganiseerd met in totaal 18 miljoen bezoekers. Dat betekent dat de Nederlander tussen de twee tot vijf keer naar een festival gaat. Nederland is op Duitsland na het meest dichtbevolkte land qua festivals. Wij zijn dus een diehard festival volk. Maar hoe houden we dat nu vol?

 

Nadelen van energy drinks 

Naast water en bier drinken bezoekers van festivals ook veel energy drinks. Deze worden meestal geconsumeerd met het doel om even een opfrisser te krijgen. Deze drankjes bevatten een hoog suikergehalte en dus ook veel calorieën. In één energy drink zitten maar liefst zeven suikerklontjes. Ze geven je dan ook eerst wel die boost, maar wanneer deze suikers zijn verbruikt, zul je juist een sugar crash ervaren en voel je je moe. Dat is natuurlijk niet wat je wilt! Uiteindelijk kan het veelvoudig gebruik van energy drinks voor overgewicht zorgen. En vergeet natuurijk niet dat het je gemiddeld 2,5 muntjes kost en het ook nog eens slecht voor je tanden is.

Energy drinks bevatten naast de cafeïne ook het aminozuur taurine. Taurine speelt onder andere een rol bij het regelen van de hartslagfrequentie en het vochtgehalte van de hersenen. In onze normale dagelijkse voeding komt deze stof voor in lage dosering. Neem je een energy drink, dan vertienvoudigt de hoeveelheid. Het langdurig binnenkrijgen van taurine kan zelfs leiden tot een (te) lage bloedsuikerspiegel, spijsverteringsproblemen, uitdroging, bloedverdunning, constipatie, een abnormale hartslag, beroertes en een te hoge bloeddruk.

 

Cafeïne zorgt voor extra energie 

Stick to cafeïne! Uit vele onderzoeken is gebleken dat cafeïne, mits bij verstandig gebruik, wel leidt tot het gewenste boostende effect. Cafeïne zorgt ervoor dat het gehalte van de neurotransmitter dopamine in ons lichaam stijgt, waardoor ons centrale zenuwstelsel wordt geactiveerd. Je voelt je energieker, alerter, fitter en gelukkiger.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.