THE DANGERS OF PRE-WORKOUTS

PRE WORKOUTS: DE GEVAREN

In deze gastblog van Jorden Bres, Strength & Conditioning Coach bij NOC*NSF, lees je meer over de gevaren van sommige Pre workouts. Met First Energy Gum bieden wij een goed alternatief door middel van een directe en gezonde energy boost.

 

Effecten van een pre workout 

Ik zie vaak veel schreeuwerige etiketten en reclames van Pre Workout boosters op het internet voorbij komen. Echter de negatieve effecten van (vooral teveel) Pre Workout zijn bij velen waarschijnlijk niet of onvoldoende bekend. Laat ik voorop stellen dat wanneer je het gebruikt, je dit doet met gezond verstand. Pre Workout boosters kunnen tijdelijk het vermoeide gevoel wegnemen en je een boost geven voor je training. Ze geven je de illusie dat je meer brandstof hebt dan daadwerkelijk het geval is. Het is daarom essentieel dat je goed luistert naar je lichaam! Als je lichaam aangeeft dat het moe is en dat het nog aan het herstellen is van de training van gisteren, je een paar nachten minder geslapen hebt of een stressvolle periode hebt, luister dan naar dat gevoel. Misschien is het verstandiger wat meer rust te nemen in plaats van een extra schep of pil van die Pre Workout booster te nemen en toch maar te gaan trainen.

 

Overmatig gebruik

Wanneer je dit vermoeide gevoel al langere tijd hebt, kan het zijn dat je meer bent gaan gebruiken van die booster, omdat je absoluut geen training wil overslaan, maar waardoor er wel negatieve gevolgen kunnen ontstaan. Het zal steeds moeilijker worden om progressie te boeken in de gym. Je bijnieren, die het hormoon adrenaline produceren (dat zorgt voor energie), moeten steeds harder werken. Als dit te lang duurt kunnen ze oververmoeid/uitgeput raken, met als gevolg dat ze niet meer goed functioneren en minder of weinig adrenaline meer produceren.

 

Geen resultaten

Als gevolg hiervan gaat je lichaam steeds meer cortisol (stresshormoon) produceren. Meer cortisol zal de testosteronproductie onderdrukken, wat uiteindelijk de opbouw van spiermassa en de toename in kracht in de weg staat. Door dit alles kan het zijn dat je nog harder wil gaan trainen waardoor overtraindheid op de loer ligt. Volgens mij is dit nou juist wat iedereen niet wil! Wil je meer lezen over Jorden? Neem dan eens een kijkje op zijn website.

 

FIRST note  

First is het alternatief voor pre workouts. De snelle en pure werking van 80 mg cafeïne is efficiënt en niet schadelijk voor je lichaam. De perfecte manier om een natuurlijk energie boost te verkrijgen voor je wedstrijden en trainingen. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.