6 REASONS WHY ENERGY GUM WORKS

DE 6 REDENEN WAAROM ENERGY GUM WERKT

Wat is toch dat nieuwe product dat topsporters steeds vaker gebruiken? Wat is 'Energy Gum'? Een Energy Gum is een kauwgom met cafeïne en vitamine B die je gebruikt om alerter te blijven en je (sport)prestaties te verbeteren. Het is iets wat veel topsporters daadwerkelijk gebruiken voor hun trainingen en wedstrijden. Waarom

 

1. Verhoging van je uithoudingsvermogen

Zoals gezegd is cafeïne het voornaamste ingrediënt in de Energy Gum. Sportwetenschappers zijn het er over eens dat cafeïne het uithoudingsvermogen vergroot. Wielrenners zagen een grotere vermogensoutput en snellere tijden in tijdritten, dit blijkt uit meerdere onderzoeken.

 

2. Vergroten van je motivatie 

Motivatie? Dat komt toch grotendeels uit jezelf? Dat klopt, maar net dat kleine zetje dat je helpt om te gaan trainen krijgt je door te kauwen op Energy Gum. Het is gebleken dat cafeïne werkt op het gebied van motivatie, je bent eerder geneigd op te staan en aan het werk te gaan met cafeïne op en ook wordt de training beter en leuker ervaren.

 

3. Een oppepper tegen vermoeidheid

Uit testen bij het Amerikaanse leger is gebleken dat soldaten die Energy Gum namen onder zware vermoeidheid beter hun taken konden blijven uitvoeren met Energy Gum op dan hun collega’s die hier geen beschikking over hadden. Kak je in? Neem een Energy Gum.

 

4. De opname is pijlsnel

Cafeïne zit natuurlijk ook in koffie, energy drinks of speciale pilletjes. Wat Energy Gum zo effectief maakt is dat de opname loopt via de slijmvliezen in je mond waardoor 99% van alle cafeïne binnen 10 minuten wordt opgenomen. Dit in tegenstelling tot bovengenoemde producten waarbij de opname via de darmen langer duurt – tot wel 45 minuten – en qua % ook minder is. Topsporters vinden die snelheid fijn. 

 

5. Geen snelle suikers 

De energie piek die je krijgt van bijvoorbeeld Energy Drinks komt voort uit de suiker die erin zit. Het nadeel van snelle suikers is echter dat je na deze kortstondige piek een dip krijgt, de zogenoemde suikerdip. Weg energie...  

 

6. Verhoogd energielevel en metabolisme door B-vitamines 

Energy Gum bevat vaak vitamine B. De werking van deze essentiële vitamines berust op het feit dat ze een bijdrage leveren aan de energiehuishouding van het lichaam en de werking van het zenuwstelsel op allerlei verschillende manieren. Lekker meegenomen, en essentieel dat je geen tekort hebt in deze belangrijke vitamines.

 

Energy Gums zijn een blijvertje en niet zonder reden. Met First Athletes Energy Gum hebben wij een Energy Gum ontwikkeld die alle positieve eigenschappen in zich herbergt en ook nog lekker smaakt. Probeer het ook! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.